Logo

070 Barn, unge og Internett! Ti funn fra medieforskningen som alle pedagoger burde kjenne til

FREDAG

10.00-12.00Åpent for alleSted: OsloMet - Storbyuniversitetet

Elisabeth Staksrud

Er Internett farlig for barn? Bruker de for mye tid på skjerm? Er mobilforbud en god ide? Sender alle ungdommer nakenbilder? Hvilke ting bør vi være bekymret for – og hva trenger vi ikke å stresse med? Hva er lærerens rolle i barns digitale liv? Var alt mye bedre før?

I dette foredraget presenteres ti viktige funn fra medieforskningen i et forsøkt på å øke forståelsen av hvilken rolle Internett, mobiltelefon og dataspill har i barns liv. Foredraget tar for seg både utfordringer og muligheter ved barn og unges nettbruk, og hvilke råd forskningen kan gi for å sikre barn og unges digitale rettigheter.

Elisabeth Staksrud (Ph.d) er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Staksruds forskning inkluderer barn og unges bruk av nye medier, både når det gjelder risiko og rettigheter, ytringsfrihet og sensur. Hun er med i ledelsen av verdens største forskningsprosjekt om barn og medier (EU Kids Online), og har gitt ut en rekke internasjonale bøker og artikler om temaer knyttet til barn, unge og risiko på nett.