Logo

089 Kosthold og fysisk helse – kunnskapsløft for ansatte i barnehage og SFO

FREDAG

13.30-15.30Åpent for alleSted: Pilestredet 52, Rom B317

Marit Løset Eriksen

På dette kurset vil du lære om hvordan barnehagen og SFO med sunnerebarn.no kan bidra til bedre og sunnere matvaner hos nbarn, og dermed til god fysisk og psykisk helse, utvikling og trivsel. Du får basiskunnskap om kosthold, hvordan kosthold påvirker helsen, og hvordan barnehagen i praksis kan jobbe med mat og måltid. Bli kjent med SunnereBarn som tilbyr kostnadsfritt kunnskapsløft og bidrar til bedre kosthold og økt matglede blant alle barn i barnehage og SFO.

SunnereBarn tilbyr kurs, opplæringsmateriell og kunnskap som letter og effektiviserer arbeidet med mat og måltid i henhold til rammeplanen for barnehage og SFO. Lær om det enkle skåringsverktøyet «Måltidssjekken» som evaluerer hvordan din barnehage eller SFO jobber med mat og måltider.

Kurset tar blant annet utgangspunkt i boka «Kosthold og fysisk helse», Cappelen Damm 2020.

Marit Løset Eriksen er prosjektkoordinator i SunnereBarn. Hun har kjernekompetanse i fysisk aktivitet og helse. Marit har jobbet som pedagogisk leder i barnehage med erfaring med helsefremmende arbeid og SunnereBarn. Hun har som spesialidrettspedagog lang erfaring med livsstilsendring, kosthold og fysisk aktivitet.

Kurset arrangeres i samarbeid med Cappelen Damm Akademisk.