Logo

096 Oppmerksomt nærvær i barnehagen. Livsmestring og relasjonskompetanse for store og små

FREDAG

13.00-16.00Åpent for alleSted: Pilestredet 52, Rom E 711

Anne Sælebakke og Hilde Vrangsagen

Oppmerksomt nærvær/mindfulness handler om å samle seg og være tilstede i øyeblikket. Det er en måte å skape gode pusterom på i en travel barnehagehverdag for både barn og voksne. Samtidig bidrar det til å styrke de voksnes nærvær og relasjonskompetanse, selve grunnlaget for at barn utvikler trygg tilknytning i barnehagen. Når pusterom og hvilestunder har elementer av oppmerksomt nærvær i seg, gir dette verktøy til balanse og livsmestring for både barn og voksne.

Hvordan legge til rette for dette i barnehagehverdagen? Kurset er praktisk rettet med eksempler fra Lia barnehage på Kongsvinger.

Anne Sælebakke er utdannet lærer, fysioterapeut og psykoterapeut, og har solid erfaring med helsefremmende arbeid i skolen. Hun har i mange år arbeidet med oppmerksomt nærvær innenfor utdanningsfeltet. For tiden underviser hun på etterutdanningen Livsmestring, relasjonskompetanse og oppmerksomt nærvær ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse, RBUP. Hun har skrevet flere bøker om temaet. Se også www.anneselebakke.no.

Hilde Vrangsagen er utdannet barnehagelærer, Livsstyrketrener og gestaltterapeut. Hun har jobbet med Mindfulness/ Tilstedeværelse i barnehage siden 2006. Hilde er daglig leder for Lia barnehage i Kongsvinger.