Logo

59 Plukk! Studér! Spis! Sopp og ville nyttevekster

FREDAG

09.00-12.00Sted: OsloMet - Storbyuniversitetet

Hvilke spiselige ville vekster finnes i barnehagens og skolens nærområde? Hvordan kan vi ta dem i bruk sammen med barna? Smaker ikke alle ville vekster gress? Er det trygt å undervise om spiselige sopp og nyttevekster?

Man trenger sjeldent å gå langt for å finne mengder av ulike spiselige arter med spennende smaker som sitron, ananas, mynte og karse. Soppen dukker opp der den vil, og gjerne i plenene rundt, eller på, uteområdet deres. I løpet av dagen skal vi lære og smaker på noen kjente og enkle spiselige arter, og se hvordan disse kan tilberedes utendørs med enkelt utstyr. Kunnskap om giftige arter, og sikkerhet er selvsagt tema. Barn og unge synes det er kjempegøy å få plukke og smake på ting ute i naturen. Samtidig får de artskunnskaper, et blikk for detaljer og en helt unik opplevelse ute i friluft.

Andrea Aalrust Shaw er barnehagelærer og nyttevekstkyndig. Hennes interesse for spiselige ville vekster startet i studietiden, og hun har siden introdusert mange barn for nye, spennende og vakre smaker fra grøfter og sandkasser. Hun har undervist i dyrkning og ville matvekster for barnehage og småskolen, og er nå fagansvarlig for Norges sopp- og nyttevekstforbunds barne- og familiesatsning Plukk! Studér! Spis!

Kurset arrangeres i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund og holdes også lørdag.