Logo

70 Syng og strekk for klima og natur

LØRDAG

09.00-12.00Sted: OsloMet - Storbyuniversitetet

– Trenger du verktøy for å skape en gledesfylt dialog om klima og natur sammen med barn?
– Ønsker du ideer til hvordan du kan jobbe med bærekraftig utvikling, livsmestring og helse?
– Vil du være med å synge, tegne og skrive med den «stemmen du har» ?

På dette kurset blir du kjent med fortellinger, bilder og sanger som er knyttet sammen til en helhet om klima, miljø og global rettferdighet. Du vil lære om sebrafisken som forskningsdyr – å synge Sebrafisk-blues. Sangene; Fotosyntesen, Jeg er en liten fjellrev og Hønseræpp, står også på programmet. 

Underveis gjør vi enkle yogaøvelser som du kan bruke for å styrke deg selv og barna du jobber med. Alle sangtekstene i heftet, kan oppfattes som forenkling av et fagstoff – og ved å synge det, «lurer vi» kunnskapen inn. Du kan se mer på www.syngogstrekk.no, og der finner du også musikkfilene. Du vil få Aktivitetshefte: 10 SANGER OG ÉN HØNSERÆPP til odel og eie. Ta med deg farger og skrivesaker!

Margaret Heldor er tidligere lærer og skoleleder. Hun driver firmaet SYNG OG STREKK, er utdannet yogalærer og sitter i styret i Norsk Yogalærerforbund. Sommeren 2021 ga hun ut Aktivitetsheftet 10 SANGER OG ÉN HØNSERÆPP-for å hjelpe verden litt, hvor en kan synge, tegne, fargelegge og skrive om klima og natur. Margaret har tidligere medvirket som sangtekstskriver i sangbokserien SYNG OG LÆR av Tom Næss og sammen med ham holdt kurs på Østlandske lærerstevne.